BelMos.ru - Тефтели деревенские – Тэфтэлi вясковыя

Опубликовано: 25.12.2018

ТЕФТЕЛИ ДЕРЕВЕНСКИЕ

200 г говядины, 200 г свинины, 2 ст. ложки гречневой крупы или риса, 1,5 ст. ложки жира, 2 луковицы, 1 ст. ложка муки, 0,5 стакана томатного пюре, 0,5 стакана сметаны, соль, перец.

Из гречневой крупы или риса сварить рассыпчатую кашу. Приготовленное мясо пропустить через мясорубку. Измельченный лук обжарить. Всё перемешать, добавив яйцо, соль, перец. Из полученной массы сделать тефтели, обвалять их в муке, обжарить.

Тефтели выложить в один ряд на сковороду, залить томатным пюре, смешанным со сметаной, и поставить на 15 минут в духовку.

Подать «тефтели деревенские» на стол.

 

ТЭФТЭЛІ ВЯСКОВЫЯ

200 г ялавічыны, 200 г свініны, 2 ст. лыжкі грэцкіх круп або рысу, 1,5 ст. лыжкі тлушчу, 2 цыбуліны, 1 ст. лыжка мукі, 0,5 шклянкі тамату-пюрэ, 0,5 шклянкі смятаны, соль, перац.

З грэцкіх круп або рысу зварыць рассыпістую кашу. Падрыхтаванае мяса прапусціць праз мясарубку. Змельчаную цыбулю абсмажыць. Усё перамяшаць, дадаўшы яйка, соль, перац. З атрыманай масы сфармаваць тэфтэлі, укачаць іх у муку, абсмажыць.

Тэфтэлі выкласці ў адзін рад на патэльню, заліць таматам-пюрэ, змешаным са смятанай, і паставіць на 15 хвілін у духоўку.

Падаць «тэфтэлi вясковыя» на стол.

rss